turşusu kurulması gereken meslekler

 

hayatta en sevdiğim şeylerden biri "kıçımdan aldığım verilere" göre boş beleş genellemeler yapmak... sıkı durun başlıyorum. işte benim için sevgili seçerken "artık" kapsama alanı dışına çıkardığım meslek grupları...

1. doktorlar (sevgili ego ve kibir yumakları... ama altını kazıyınca hepsi birer enkaz... bedenleri sağlıklı olabilir ama ruhları kesin hasta! ya çok romantik ya tam kazma, aynı bünyede her ikisine de rastlamanın mümkün olduğu lakin, ortası/dengesi olmayan iki meslek grubundan biri... diğerini yazıcam aşağıda.)

2. sağlık sektörü çalışanları (totalde bi yavşaklık var)
3. mühendisler (hangi alandan olduğunun bi önemi yok, genel bi sünepelik hali... hayatlarının 30'a kadar olan kısımlarını -kimse onlara bakmamasına rağmen- mükemmel kadını arayarak sonra da götüme benzeyen biriyle evlenerek geçirirler.)
4. akademisyenler (va tanrı akademisyenleri yarattı, onlar da hemen ardından küçük dağları, evet.)
5. medya mensupları (hem pul paraya çalıştıkları için ezik büzük tipler hem de fırsatını bulsalar .mına koyarlar, evlerden ırak!)
6. avukatlar (nam-ı diğer bezgin bekirler... şahane sistem insanları olur, her şeyi kuralına uydururlar. ya -işi karısını dövmeye kadar götüren- tipik bir maganda türk erkeğidir, ya da playboyluğun kitabını yazacak -tipik bir türk erkeği, yine- kadar çapkın. ortası olmaz.) 
7. öğretmenler (istisnasız hepsi salak, direk geçiyorum.)
8. yazar-çizer-şair-ressam-yayıncı filan tayfa (tembel, işe yaramaz, geçmişindeki travmaları atlatamamış, sorunlu ekseriyetle çirkin, bir o kadar gamsız ve doyumsuz ve üstlerine kusmak istiyorum. rock grubu olayına girmiyorum, sizi gidi çakma  ve tipsiz teoman, daimi ergenler... bana uzak allaa yakın... aman diyim!)
9. memur (memur işte, aile babası olmak, sabah işe gidip akşam aynı saatte elinde bir ekmek ve yarım kilo kıymayla gelip toplumsal cinsel kimliklerin ona biçtiği "erkek" rolünü en iyi şekilde oynayıp hayatı griye boyayıp -sonuçta hepimiz ölücez, doğruya doğru- ölmek gibi planları olan insanlar... sonuçta hiçbirimiz uzaya çıkmıcaz bu çok net!)
10. bankacı (memurun daha streslisi gibi düşünün, yormayın beni.)

evet, biliyorum herkese bok attığımı düşünüyorsunuz ama çevremde bunların hepsinden var, hayatıma girenler de oldu, arkadaşlarım da arkadaşlarımın sevgilileri de... yanılmadığımı elbet anlayacaksınız, gönül ister ki öyle olmasın, yine ben yanılayım mamafih öyle olmayacak.

şimdi bir meslek grubuna bok atmadım. onu boklamak için bir süre daha bekleyeceğim. umarım onu boklamam :) şaka bi yana ihtimal dahilinde biri yok henüz ama şöyle düşündüm; mimarlar sanki bana uygun olabilir. estetik duygusu güçlü ama rasyonel de sanatçı ama bir o kadar memur da... hem yeterince obsesif hem yeterince yaratıcı gibi...

neyse...

öpenzi
jk

ps: hadi üşenmedim bireysel mesaj kaygılı şarkımı da seçtim ;) hadi hadi...

Comments

  1. Ergen bir kızın sağdan soldan duydukları üzerine yaptığı yorumlar gibi olmuş :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. saydığım mesleklerden hangisine mensupsunuz? durun tahmin edeyim doktor olmalısınız. bu kadar hassas bir egonun başka açıklaması olamaz :)

      Delete
  2. güzel tespitler, neticeniz hoş sohbet birisine benziyor:)
    mimar demişken üniversitede bizim mimar arkadaşlar vardı. hocalarının kendilerine "sahile gidin kayalıklara çıkın ve kulaklıklarınıza sesi sonuna kadar verin. mozart dinleyin, yalnız olun. siz mimarsınız arkadaşlar. bir işletme öğrencisi değilsiniz. farklısınız. kendinizi kimseyle bir tutmayın" falan dediklerini anlatmıştı. bizimkiler de girmiş mi sen söyle havaya. karadenizin soğuk dalgalarına karşı müzik dinlemeye gidiyolardı ellaam.
    nerdeydin emre aradım seni, -bi işim vardı. iyi geceler.

    ReplyDelete
    Replies
    1. teşekkür ederim efen'im :) yalnız o hoca neyin kafasını yaşıyormuş acaba, çok merak ettim. işte sonra gel de akademisyenlerin aklı selim sahibi gerçekten entelektüel filan insanlar olduklarına inan, inanabilirsen. :D

      Delete
  3. Bazı akademisyenler çalışmalarına öyle kaptırırlar ki dünyayı unuturlar :) Kendi Inception'ında(film olan) yaşaya bileceğin tek meslektir. Pek az kalsalar da sanat için sanat yapan sanatçılar da dahildir. Ve para için çalışmayan herkes :)

    Bu arada inşaat mühendisleri şikayetçi mimarlardan. Mimarların, Mimar Sinan gibi güçlü matematik bilgisinin de olması şart.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mimarların iyi matematik bildiklerini düşünürdüm oysa. ama evet mimarlar ve inşaat mühendisleri arasındaki çekişmeyi biliyorum :)

      Delete

Post a Comment

Popular Posts